27 september 2010

täna siis algab operatsioon "Salzburg"

tänasest algab operatsioon Salzburg, mis lõppeb 15mai.2011a. Austrias
Noo tegelikult küll homsest on esimesed raskemad trennid. Esmaspäev saab olema selline kerge taastumispäev, seda ka täna. Plaanid on paigas kogu perioodiks ja ootavad täitmist.
Aga vat kirjutan hoopis vahepealsest kahest nädalast peale Tallinna Maratoni.
Esimese nädala alguses oli jalatallavõlv veel veidi valus ja alles reede-laupäev sai valuta joosta. Aga andis kiirelt järele, st. midagi hullu õnneks polnud. Eks vahepeal pean testima pikemaid jookse ortopeediliste taldadega ja võistlustossudega.
Kokku kogunes esimesel nädlal vaid 90km joostes ja enamus sellest kerges tempos, välja arvatud laupäevane pikem kiirenevas tempos jooks.
Teisel nädalal tuli sisse ka paar teravamat trenni ja pikem jooks ning kogunes jooksukilomeetreid märgatavalt enam. Pikem jooks andis juba veidi tunda paranevast jooksuvormist. esimesed 5-6km oli tempo 4:05-4:10min/km ja mitte kuidagi ei tahtnud pulss üle 140tõusta, kiiremalt kah nagu ei tahtnud joosta. õnneks väikese tõusunuki peal sai pulsi kõrgemaks ning tempo alla lasta veidi, kuna no tõesti nii terav jooks nii pikalt ei olnud selle päeva eesmärk. edasi lasingi ilusti alla tempo - 141-145vahel pulsiga 4:25-4:29min/km (aeglasemaks ei läinudki tempo), viimased 4km tõstsin hoopis 4:15peale. Igatahes raske ei olnud ja keskmine kiirus tuli 4:22min/km ja pulss 143. Hetketrenni põhjal poleks oodanudki. igatahes maratonist on ilusti taastutud ja hakkabki pihta uus periood!

2 kommentaari:

  1. Kas eesmärki täpsemalt ka avalikustad? Siis on näha, millist trenni on vaja teha (vaid 90km näiteks;)), et sama kaugele jõuda.
    Edu!!
    Marek

    VastaKustuta
  2. Eesmärk on läbida see maraton :P
    Kui ajast rääkida, siis enne märtsit ilmselt ei oska ennustada. Igal juhul alla 2:45-2:50 aga kui palju täpselt, see selgub kevadel.
    mõnele piisab tõesti vaid 90st kilomeetrist, õnnelikud inimesed!
    Mina kahjuks 90km põhjal olen läbinud 3:30-ga maratoni. inimesed ja organismid on erinevad nagu ka nende mõjutamiseks vajalikud meetodid :( aga õnneks mulle meeldib joosta ja naudin seda, nii et lahe! :P:D

    VastaKustuta