27 detsember 2010

2010 aasta viimased nädalad

Et siis 16.12-20.12 ja 15nda päeva õhtune trenn jäid kõik tegemata seljavalu pärast - sai aind puhatud ja voodis ravitud end.
Mis omakorda tähendas, et eelmine nädal sai nagu nullist alustatud trenni tegemist ja lihased jäid ka lühikese jooksu peale kangeks ning pulss oli laes... alles nädalalõpuks (eilseks) sai enam vähem endise taseme tagasi. nädal eemal - nädal vormi taastamiseks, loogiline ju. Üritan selge edaspidi võimalikult soojas hoida ja suuremaid raskuseid üritan mitte tassida. üks neist igatahes seal põhjuseks oli. soojakotid ja hobusesalvid panid mehe jalule jälle :P

Eelmine nädal oli kõige eelneva tagajärjel suht raske. raskemaks tegi selle ka nädalavahetus Pärnus, kus tuli väljas tuisus ja paksu ning pehme lumega joosta. tempo oli ca 1-2min/km peale aeglasem tavalisest ning ei saanud nii pikalt joosta, kui eesmärk oli. Sellegipoolest sai nädala kilometraasi plaan täidetud ja isegi 1km võrra ületatud. Aega kulus muidugi veidi rohkem plaanist. Kokku siis jooksujalul eelmine nädal 207,9km, esmaspäev oli täispuhkepäev veel. nii et seda 6päeva jooksul.
esimest korda siis läks üle 200km. 2pikemat jooksu tulid üle 2tunni - 2:05 ja 2:20. eilne 2:20jooks oli kõige mõnusam. sai lastud kerges aeroobses resiimis 133-137vahel pulsiga kerges tempos ning tunne oli selline, et võiks veel mitu tundi kulgeda niimoodi, ei mingit väsimust. viiamsed 6,5km sai tehtud küll tunduvalt kiiremas ja kiirenevas tempos ja siis tõusis pulss veidi. kokku siis keskmine pulss veidi üle 130. Täis kõhuga oli aind veidi ebamugav - alates 8ndast km-st tahtis toit hakata üles tulema aga ajaliselt polnud võimalust kauem peale söömist oodata. see oli ainuke asi, mis veidi segas. muidu mautisin seda jooksu. üks viimase aja mõnusamaid.

Pärnus oli küll raske joosta aga samas see oli omamoodi ning lahe kogemus. joosta lumistel ja vaiksetel linnatänavatel, jälgida labidatega töötavaid inimesi, mõelda oma mõtteid elust ja olust. jalg käis küll vahepeal all nagu multifilmis ja korra sai isegi käpa maha pandud. tundub, et seal ei tegeletud tänavate puhastamisega üldse mitte, kõnniteedest rääkimata. mõnus sumpamine :D:P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar