14 jaanuar 2011

maratoni pulsiga 10km

eile oli eesmärgiks joosta hetkel maratoni läbimise pulsiga jooks ja vaadata, mis seis on. saab aluseks võtta kiiruse trennidele järgmisel nädalal.
nojaa siis see juhtus - lahtijooksudel ennem sai kuidagi paremale jalale liiga/haiget tehtud kogemata ja see ju sisehallis välimine jalg, millel põhirõhk. see jalg oli juba nagunii mitu päeva valus, kuna kõndides sai hullult kõige õrnem koht ära hõõrutud ja siiani tuleb veidi verd sealt.
Igatahes alustasin longates ja väga kiirust hoida ei saanud, kurvid olid aeglasemad ja valu oligi jooksu lõpuni. kindlasti jättis päris korraliku "märgi" kogu jooksule ja tempole. Seda arvestades tuli 10km aeg veel päris ok (kui sellise tempoga maraton läbida) keskmine pulss 153, max 155 ajaliselt: 38:50min. mitte midagi väga head aga võis rahule jääda hetkeseisuga. maratoni läbimise pulss peaks ühtlaselt olema 155-156(157).

täna siis kerge sörk veidi üle 2tunni: keskmine pulss131, 28km 2tundi ja 8min. viimased 2km kiirenevalt.

homme ootamas mõned mäkkejooksud.

7 kommentaari:

  1. kavatsed maratonil ka pulsokaga lasta või? :D..igatahes selle 38.50 kohta pulss üli hea ju...ilmselt nende suurte mahtude mõju...ei oska väga kommenteerida kuna ise suht harva jooksen üldse 100km nädalas---maksimum on olnud 136km nädala kohta aga see on pigem erand kui 100+ jooksen...70-80 kipub olema

    VastaKustuta
  2. eks pulsokas ikka olemas jah, maratoni ajal ka. alati olnud. selles mõttes, et ega ma nüüd seda nii hoolega ei vaata küll - eks rohkem ikka enesetunde järgi. st. aegajalt vaatan, et alguses üle ei laseks aga olen ikka iseenda peremees, mitte ei lase sellel enda üle võimust võtta :D
    mul on väga madal pulss ja sellest siin eriti üle ei kipugi tõusma. ja see jooks siin oli joostud suure mahuga nädala sees - pingutada jaksab ja pikalt aga kiirust ei ole veel.
    kui ma alla 100km nädalas joosken, siis ei jaksa üldse joosta. Olenevalt nädala intensiivsusest, väga intensiivse nädala puhul vast kuskil 120-130km-st alates on tunda areng või mahunädalal alates 180km-st. alla selle vorm langeb ja hoopis taandareng :D eks organismid on erinevad, kuidas on harjunud - mulle meeldib pikalt joosta ja oma mõtteid mõelda.
    aga samas vahest tunnen täiega kadedust nende üle, kellel piisab nii vähesest ja jooksevad nii kiiresti, kui sina :P

    VastaKustuta
  3. ja muide, kui alla 100km jooksen, siis hakkab kehakaal ka kohe kiirelt tõusma - 200km peal nädalas suutsin kaalumuutuse nullis hoida :D vist tahtis isegi veidi tõusta :P

    VastaKustuta
  4. ega ma just kerge poiss ei ole jooksurajal, aga selles on pigem süüdi isa geenid :D...ta oli pigem sprinter, onu jooksis 800m..siiski üritan suvel 74-75kg olla...kui lumi sulama hakkab üritan rohkem aega leida ja ka paar nädalat rohkem lasta kuni 140 km et suveks parem baas oleks...põhiline on siiski kvaliteeti joosta...maratoni ise julge joosta...piirdun hetkel 3 päeva maratoniga (2010 2.27.25)...poolmaratoni vbla peaks ära proovima esialgu...ilmselt lükkan edasi kuna suvel üritan seda fucking 4.00 1500m

    VastaKustuta
  5. Hehh, mul on kyll peale jooksmisega alustamist kaal t6usnud, aga noh ma pole veel 200 km/n2dalas j6udnud ka :P
    Aga su blogi on v2ga inspireeriv, edu maratoniks! Mul ka umbes samal ajal Edinbughi oma plaanis, nii et tuleb vist eeskuju hakata v6tta ;)

    VastaKustuta
  6. kiired ja lühiksed jooksud on sellised, mis pole mulle kunagi sobinud aga noh pikkadel jooksudel ju hea mõelda ja arutada oma elu ja muude asjade üle, teha plaane ja tulevad head mõtted. Pigem jooksen enda naudingu nimel, kui et võistelda. aga 1500m 4.00 on super tulemus ju ja minu jaoks rohkem kauge unistus, milleni kunagi ei jõua :D igal juhul edu selle üritamisel!

    VastaKustuta
  7. noo see kaaluvärk on suhteline - kes ennem kaalus vähe, sellel hakkab lihas kasvama. ma küll ise kerge kondiga suhteliselt aga seda lisarasva kipub kohe liiast tulema, kui ei jookse või vähe jooksen. Söön ikka sama palju või isegi vähem - kuna üks söögikord jääb vahele trenni pärast :D tegelt ei koosne ju trenn ainult jooksmisest - õues või spordiklubis läheb veel lisaks riietumine, pesemine, venitamised jne pea 2x kulub rohkem aega kui ainult jooksule. nii et kui on 2tundi trenni teha, siis aega kulub ca 4tundi :D täpselt üks söögikord. kohe peale jooksu ei söö ju ka ja 2-3tundi ennem ka mitte.
    aga edu igal juhul ka Edinburgis, üritan jälgida, kuidas Sul seal läheb :P
    igatahes kena kui loetakse ja sellest inspiratsiooni saadakse!

    VastaKustuta