20 august 2010

võlgade tasumine

pean blogi ees oma vea parandama ja veidi kirja panema eelnevatest päevadest.
Palju kirjutada pole. ei hakka kõiki vahepealseid treeninguid kirja panema vaid ainult olulisemad hetked ja mõtted.

Kogu treeningplaani ja vormi ajas sassi Pühajärve triatlon kahjuks... 2nädalat läks sellega kaduma ja tagasilöök oli suur. sellele eelnev ja järgnev nädal olid jubedad.
Õnneks lõppes see allakäigu rada Rahvajooksuga, mis oli täielik fiasko - ainult esimesed 7km olid sellised, mida võis veidike jooksmiseks nimetada, kuigi ka see oli alla oma võimete aeglane ja pulss laes. ilm oli muidugi palav ja väsimus sees triatlonist, mis sest et sai puhkepäevi üksjagu võetud ja kergelt ning lühidalt tehtud. Peale 7ndat kilomeetrit langes tempo aeglasemaks kui trennis 120pulsiga tehtud sörkjooksudki. lõpu poole oli sörgi ja kõnni vaheldumine. Viimastel kilomeetritel läksid kõrvad lukku. Peale finisit oli silme ees must ja keerles seistes. istudes tahtsid lihased krampi minna... täiesti null.. oleks veel 100m pidanud jooksma oleks mind vist kiirabiga ära veetud :D

Tulemuseks peale Rahvajooksu poolmaratoni täielik nullmeeleolu ja tahtmine Tallinna Maratonile käega lüüa - või siis 4tunni piir hakkas juba silme ette tõusma... Õnneks lõppes see raske olek juba järgmisel päeval peale rahvajooksu, kui hommikul oli rahuloleku pulss 10lööki madalam võrreldes eelmise päevaga ja taastav jooks juba hoopis uuest klassist ja energiat täis - ainult üks öö oligi taastumiseks vaja!

Jätaks nüüd mõned treeningud jälle vahele - iga päevaga on jooks kiiremaks läinud ja pulss madalamaks, areng lausa silmaga tuntav!

Enne rahvajooksu sai käidud jooksuekspert.ee -s uusi tosse otsimas, mis oma jalale sobiksid. Sai seal lausa tunnike Margus Pirksaarega neid valitud... Soovitaks igaühele seda võimalust tosse ja tossude sobivust oma jalale testida kohapeal. Ja peale eilset trenni tundub, et tegin võistlustossude puhul tõesti supervaliku - K-Swiss K-Ruuz võistlustossud (valida oli nende ja Asics Tarther -te vahel, mis video pealt vaaadates jalale nii hästi ei sobinud). Noo tõesti väga väga väga head jalas - kergeid tosse on teisigi mul olnud ja on, sellega olen juba harjunud aga nii mugavaid ja hästi istuvaid pole olnud. Kui edaspidi ostlemiseks läheb, siis esimene pilk läheb mul kindlalt K-swisside suunas. Aga muidu soovitaks kõigile testida ja vaadata tosse ostes oma jalgu, jooksusammu - kas ikka tossud sobivad, muidu on vigastused kerged tulema. Mul ei andnud nende tossudega isegi mitte kannakõõlus tunda, mis teiste markide puhul isegi kannakõrgendusega tundlik on. super!
veel aremini olid jalas tossud, mis ostsin trenniks Asics Sky Speed -id aga neid ei ole veel päris trennis proovida saanud.

2 kommentaari:

  1. Hommikust pulssi ei saa siiski tõlgendada ainult ära taastumise näitajana. Enamik näeks selle taga väsimusest tulenevat kukkumist. Või on see detailideni läbi mõeldud ja järgmised päevad värsked-tugevad?

    VastaKustuta
  2. Ikka, konkreetne päev ja ka järgnevad päevad järjest kergemad, tugevamad :P

    VastaKustuta