22 aprill 2009

kes käib metsas marjul?

vastus võiks olla, et orienteeruja, kes liiga kaua metsas on. Või kui nüüd veel täpsemaks minna, siis mina ise :D ..mis sest, et tegelikult eriti marju korjata ei viitsiks :P

Tegelikult siis:

Teisipäevak
21.04.2009
Liiva kaart (ülemiste/järve kant)
rada 2
20KP
6,7km
tegelikult polari jooksuanduri järgi täpselt 8km.

Ühesõnaga kui nüüd kõik ilusasti üles tunnistada, olen tegelikult orienteerumise poolega täitsa rahul - raskeid vigu ei teinud. Ainult esimesega, kui panin hooga mööda, kuna ikkagi aastaid pole enam metsa sattunud ja ei tunnetanud veel kaardi mõõtkava, mingi paar minutit sisi sinna läks. Teine viga oli kanda tavalisi päikseprille, mitte spordikaid või ise ka aru ei saa, mix ma neid ära ei võtnud - lihtsalt peaaegu iga punkti läheduses ei näinud punkti (ning ka kaardivaatamine oli raskendatud-kirjuks läks pilt aga see väga palju ei seganud) ja sellele läkski rajal suurim kaotus. Aga noh, eks järgmisel korral siis targem. Alguses, kui oli tõesti parkmetsaga tegu ja sai suht kindlal pinnasel joostud, oli haige jalg ok aga kui pidi rohkem jalaga tööd tegema, siis läks valusaks asi kätte ja tempo langes pea 30sek-minut kilomeetrile, ja kui said tihnikus-rabas jala märjaks, siis läks veel raskemaks ja tempo langes omasoodu, teist samapaljukest lisaks. Punktist punkti minekuga praktiliselt viga ei teinud, kui mitte arvestada seda esimest punkti ja taga ülemiste ääres, seda viga kui tahtsin ühe koha peal otsem minna ja jäin tihnikusse kinni :D ning pidin raja peale tagasi end sebima.
Kõige enam pani üllatama see asjaolu, et jooksutempot nagu polnud ollagi-sai suht kergelt lastud aga näe, mets võttis ikka pulsi päris üles - keskmine 164, max 175. aga peale kuuajast täielikku jooksupausi, pole see ka ime. mingi nädalapäevad läheb ilmselt veel, ennem kui pulss langema hakkab - viljandi jooksuks ehk. Samas ega see jooksu raskemaks tee, et pulss ca 20-30lööki kõrgem on, kui mu normaalne oleks, ta lihtsalt on kõrgem ja kõik. veel kuu aega tagasi ei suutnud ka maksimaalselt pingutades pulsomeetril selliseid numbreid näha, kui nüüd aeglaselt sörki lastes.

Nii et kokku arvestades - kuhu läks aeg ja kust tuli kaotus esimesele:
1,5-2min/km jooksutempos. arvestades et jooksin läbi 8km, siis sealt ca 12-16min juba.
ca 3min teevalikuga (esimene punkt ja seal taga see üks väike jamakene, millest eespool juttu oli)
ca 1min lõpus, kui lasin naistel oma finisi regada viisakusest ennem mind :P
kokku siis 16-20min, mis oli ka reaalne kaotus esimesele. täitsa rahul olen arvestades praegust jooksuvormi ja seisukorda.

Jooksutempos siis sellepärast, et mingi 30sek/km hoidsin ise aeglasemat tempot, et jalga mitte liialt koormata ja metsalõikudel isegi 1min/km aeglasemalt selelpärast. ülejäänud kiirusekaotus läks siis sellele, et peale jooksupausi lihtsalt ongi jooksukiiruses kaotus ca 1min/km.

Aga jah hoolimata sellest, et üritasin jalga hoida, oli õhtul ühele ärikohtumisele minnes jalg ikkagi jälle valus ja lonkasin korralikult - täna siis puhkan seda jalga jooksust ja teen hästi kerge rulliõhtu - mingi ca 3tundi 120-130vahel pulsiga hästi vaikse tempoga. kes tahab, võib ka rullitada :D:P!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar