12 juuni 2010

Harku mudarajajooks 2010

ehk siis Harku järvejooks 2010.

algne seis:
Terve öö vihma sadanud ja ka vahetult ennem starti - autos vihmavarjus oodata oli täitsa ok. Ilm iseenesest väga külm ei olnud, mingi 16kraadi. Aga kui eespooljooksjad raja jõudsid ka normaalsemad kohad sopaseks joosta, siis mõnus see just polnud.
naljakas oli vaadata tegelikult parkijate tööd, ei lastud parkima ja nagu selja pöörasid olid jälle need kohad täis ja lõpuks tulid lihtsalt pilti tegema. aru ma muidugi ei saa mis põhjusel, kui neid ennast kohalgi polnud ja kuidas nad pärast tõestavad, et valesti pargiti. suht mõtetu nagu aga huvitav oli vaadata ikka! :D:P

probleemid:
1.sai küsitud infoletist millal täpselt start on - öeldi, kell 12:15. täpselt kelle 11:50 hakkasin kergelt sooja tegema stardist suht kaugel, järsku vaatan et soojendajaid väheseks jäänud ja tagasi joostes näen koguseda jooksjate punti juba stardis kõik. täiskiirusel sinna ja 1,5-2min ennem pauku olin kohal aga väsinud sellest ülearusest pingutusest. ja venitada ka ei jõudndudki.
2.stardiks viimane stardigrupp ja soojenduselt jõudes olin veel selle lõpus. viimase 1min jooksul jõudsin trügida mõnevõrra küll ettepoole aga jah... kõik aegalsed olid veel ees.
3.jooksusamme sain hakata tegema alles 17sekundil, 15sekundil olin stardimatil.
4.kogu see punt oli 200m peal oleva silla ees ja seal seistes kulu jälle 21sekundit lihtsalt niisama.
5.ka edaspidi joostes ei saanud oma tempot joosta vaid sõltusin teiste tempost, kuna mööda ei saanud. ma ei loe seda 5km hanereas jooksu, see oli juba ette teada aeglane lõik - ca 45sek/km aeglasem kui teised kilomeetrid.
6.panin valed tossud muda sees jooksuks - tald oli libe ja päris palju käis jalg tühjalt all ringi. aga noh see eriti hullult ei seganud.
7. 9päeva viimasest jooksusammust - juba soojenduse ajal oli näha, et pulss tõuseb ka kergelt sörkides üle 140 ja jalg pole enam, see mis ta oli viimati. teoorias oleks pidanud suutma hoida keskmist kiirust alla 3:50min/km aga läks ca 30sek/km aeglasemalt umbkaudu ning 10-15lööki kõrgema pulsiga, kui oleks normaalne olnud. sellist pulssi, mis nägin seekord joostes, pole enam ammu näinud ka lõike joostes.

head uudised:
1.raskusest hoolimata suutsin lõpuni joosta ja pingutada - ei vajunud ära
2.lihased olid korras ja ei mingit äratõmbamise sarnast hetke.
3.ei seest kuskilt ega ka süda ei andnud tunda! See oli parim uudis üldse!
4.loogiline, et9päevaga on vorm ajutiselt langend aga 2nädalaga peaks suutma umbes selle uuesti vanale tasemele tõsta ja pühajärvejooksuni on veel aega. eesmärk sealseks - saada seal mägisel ja pikemal rajal vähemalt 10-15sek/km kiirem aeg, kui seekord. vaadates keskmist kiirust täna, on see täitsa võimalik! aega on ja tervis on ok.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar