17 juuni 2010

mis see siis nüüd tähendab?

kas vorm paraneb tasapisi? no ei tea veel, vara öelda. vaja veel veidi trenni teha :D

Igatahes mitu trenni kirja panemata ja parandan hetkel selle vea.

1.eile hommikul siis veidi ujumist - järjekordselt 3km, kuna rohkemaks polnud aega - omad tegemised/käigud olid hommikul peale seda aja peale.
alguses nagu alati 500m soojenduseks 25 ja 50m kaupa. kiirust nagu oli veidi.
samas põhiosa alguses nagu kuidagi ei liikunud edasi, noo kuidagi ei läinud.
3x500m ikka suht aeglase kiirusega
1x1km hakkasin käsi liigutama suurema sagedausega tasapisi, samas kättejõudu hakkasin vähem kasutama. st. rabelsin rohkem ja libisesin vähem. vat siis hakkas kiirus tõusma ja viimased 500m läksid tükk maad kiireminigi kui jüri triatloni 300m.
nii et tegelikult täitsa ok ja lõpuks enesetunne.

2.eile õhtul siis peale üle pika aja esimene kiirendustega jooksutreening üle pika aja. eesmärgiks oli läbida 4x2km üle 500m sörgi. et siis kokku 10km, millest 8km kiirelt. kiire osa kiiruse eesmärgiks võtsin 4min/km (mitte üle 4:10). arvestades, et peale seda haigusepausi pole õieti jooksnud ja vorm olematu, siis suhtusin suure kahtlusega sellesse, et seda realiseerida suudaksin. et sisi 10km eeldatavaks ajaks panin 44min.
tegelikkuses kujunes endalegi ootamatult suhteliselt eesmärgi lähedaselt.
4km soojenduseks, mille lõpus 3x150m veidi kiiremalt lahti jooksmiseks. keskmine pulss 129, veidi üle 5min/km
oli tunda, et jalad on ikkagi suht pehmed ja reied on rasked - harjumatus ja samas jalgrattasõit jalgades. suurte kahtlustega tempo hoidmise suhtes läksin põhiosa jooksma. ahjaa, üks segav tegur veel - ühtepidi kiirendust tehes oli peale väikese tõusu veel kohati väike vastutuul, kahtlused süvenesid veelgi...
aga jooks kulges selle kohta veel suhteliselt ok-lt: esimene 2km keskmine kiirus tuli 4:02min/km aga jala võttis pehmemaks see vastutuul küll, oli tunda, et läheb raskeks. 500m sörki ja teine 2km keskmine kiirus 3:59min/km aga siin oli kohati õrn taganttuul aitamas. 500m sörki ja kolmas 2km 4:05min/km, jalg pehme aga samas ainult üks lõik veel teha. 500m sörki ja viimane 2,2km 4:01min/km veel 300m sörki peale ja 10km 43:09min, keskmine pulss 154, max163. arvestades, et jalad ei olnud väga värsked ja vormi pole ollagi, siis võis täitsa rahule jääda. kiire osa keskmine kiirus 8,2km 4:02min/km, ei ole küll sügisese kiiruse ligilähedalgi aga praeguse hetke kohta täitsa ok.
lõdvestuseks veel 3,4km jooksu alla 130pulsiga, mille lõpus 10x140m strades. viimane aeg hakata veidike kiirust tõstma. on lähemal ajal ju lühemaid jookse ette näha ja kui soov Tallinna Maratonil ikkagi osaleda sügisel, siis ilma kiirete lihaskiudude arendamiseta, oleks seal maratonil jooksmine liiga raske. nagu teada maratoni lõpus võtab organism kasutusele kiired lihaskiud ja kui neid pole, tuleb haamer ja lõpp on piin...

3.täna hommikune taastav jooks 7km keskmise pulsiga 123 (lõpus neli kerget lühikest kiirendust, selle pärast ka keskmine pulss veidi kõrgem)

nojaa õhtupoole üritaks kergelt rattaga sõita - vaatab, kuidas seekord nende valudega lood või saab ilma hakkama. loota ju võib :D:P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar