25 oktoober 2009

Üllatus üllatus!!!

täna sattusin teist korda siia kirjutama, üllatus!

sai just väljast 1,5tunniselt kõndimisretkelt Vabaõhu muuseumi juurest tagasi jõutud. täna siis juba teist korda seal Rocca kandis :D:P

aga esimene trenn oli ikka põhitrenn ja jooksutrenn.
natike siis sellest.
ilm oli hommikul ilus ja peaaegu kannatas lõpuni välja - viimasel 3-4kilomeetril hakkas tibama ja see märg ja jahe tuul tegid jooksupüksid ja ka lihased kylmaks ja kangeks ning tempo läks raskemaks ja lihas kinni aga kannatasin ilusti lõpuni ära.
et sai siis tehtud 3edasi-tagasi ringi, tagasiteel tuul vastu ja tempo veica aeglasem, tõus oli ka tagasiteel veidi järsem.
alustuseks sai tehtud 2km soojenduseks ja paar kiiret venitust ning siis jooksule. eesmärk oli 22km 4:19tempos ja pulsiga 145-150vahemikus. aga.... tegelikkuses...
...läks väheke rutem aga pulss oli õigetes piirides.
see tähendab siis keskmine kiirus tuli 4:11min/km ja 22,2km 1:32:35, keskmine pulss146, see kõikus 146-148vahel enamasti, lõpuspurdil oli max 151 hetkeks. Poolmaratoni 21,1km vaheaeg oli: 1:28:32. enesetunne oli hea ja kerge, pulss oli madal, igati ok. eile oli ju veel tugev
kiirusetrenn ka. ja peale jooksu siis kerge lõdvestus ja 9x strades kokku 2,3km

nädal kokku: 137km veidi alla 11tunni

järgmine nädal siis rohkem ja raskem...

8 kommentaari:

  1. Tere ja jõudu!
    Olen Su blogi ja tegemisi mõnda aega jälginud. Mul on vist jäänud märkamata, kas soovid sel aastal veel võistleda, et selline treeningprogramm on?

    Mis Su järgmise aasta siht on?

    Parimat!

    VastaKustuta
  2. Tänx, heade soovide eest :P

    Kuna sel aastal on nende luumurdudega 3-4kuud eemal oldud, siis lihtsalt ei julge enam väga konkreetseid plaane teha ja ennustada. kardan ära sõnuda.

    hetke plaan on saada kätte kiirus, mille põhjal saab hakata laduma vastupidavuse vundamenti suuremate kiiruste juures. nagu uuema aja treeningufilosoofia ütleb - kui pole piisavat kiirust 10ks kilometriks, ei saa kiirelt joosta ka maratoni, kui pole piisavat kiirust läbimaks 5km, ei ole kiirust ka 10km-ks, jne jne... kuni maximaalse kiiruseni välja. kui ikka 100m jooksed 20sek, siis pole kuidagi võimalik joosta sama tempoga pikemat maad.

    et kokkuvõtteks on eesmärk saada head jooksutulemused 800m ja 1500m - vb võistlen talvel ka mõnel sisevõistlusel aga otsest eesmärki pole ei võistluse suhtes ega ka aja suhtes - lihtsalt ei kujuta ette, kuhu jõuda võin, kuna suurem eesmärk ikkagi pikemad maad. Pole ka sellistel maadel kunagi võistelnud.
    samas ei anna hetkel kiiruste tõstmise perioodil järgi ka vastupidavuses - 1x nädalas pikem jooks, üle nädala pikem ja aeglasem ning üle nädala veidi lühem aga kiirem (nagu eile). lähema paari nädala pärast tuleb järgmine periood, kus veidi need suhtarvud muutuvad - 2veidi pikemat jooksu nädalas ja ainult 2kiiremat aga selle eest ka kiiremat.

    Kui rääkida võistlustest, siis vb osalen ka sellel aastal Vana-Aasta jooksul - vb lühemal, vb maratoni distantsil (ilmselt maratoni, kuna tol päeval on nagunii pikk jooks plaanis) aga mingit aega seal jooksma kindlasti ei lähe, kuna see tugeva treeningu pealt ja treeningjooksuna ikkagi. hetkevormiga ja arengu põhjal võiksin pakkuda ehk aega 2:40-2:50vahele, päris tapma end ei läheks aga see rohkem spekulatsioon hetkel, eks aeg näitab.
    ja suvel ehk ka Tallinna ning Helsingi Maratonil (kus seekord jäi jooksmata lumurru pärast). eks kõike näitab aeg... parem mitte ära sõnuda, nagu varem sai mainitud..

    Kokkuvõtvalt: Kuna varemalt on olnud koguaeg probleem, et ei jätku kiirust aga vastupidavust on kuhjaga ning seepärast jaksasin joosta küll ka 3-4tunniseid trenne ilma väsimuseta aga aegasid ei tulnud häid kuna kiirust ei olnud ning kui hakkasin peale vastupidavuse ladumist tegema kiirust - kohe tulid lihasevigastused, kuna lihas ei osanud enam kiirelt joosta ja aeglased lihaskiud/kõõlused taandarenesid. Võib öelda, et minu jaoks on see vanema aja treenerite jutt aeglasest baasiladumisest bullshit, kaasajal käib asi teisiti! või noh, mulle vähemalt sobib praegune variant paremini - areng on kiire ja samas ka vastupidavus tõuseb ning pole ka nii suurt ohtu ohtu vigastusteks.

    ja tead, kiire areng ja kordaläinud trennid annavad veel lisatõuke ematsionaalsel tasemel ning aitavad samuti arengule kaasa!

    VastaKustuta
  3. nii pikk vastus tuli, et oleks võinud või eraldi artikli siin üles panna :D

    VastaKustuta
  4. Suured tänud põhjaliku vastuse eest!
    See vääriks tõesti eraldi postitusena vormistamist :)

    Loodan siiralt, et Sul jätkub motivatsiooni HEL ja TLN maratonini trenni teha. Kindlasti on lisaks Vana Aasta Jooksule ka muid jookse, kus enda vormi kontrollid. Pane need ka kirja. Koos aegadega, siis on hea pärast analüüsida.

    Veelkord jõudu ja jooksurajal näeme :)

    VastaKustuta
  5. teengi vast põhjalikua kirjutuse selle kohta, üritan sinna tuua ka veidi rohkem selgitusi lisaks ja näiteid ja ehk mõned võistlusnäitedki :P
    aga seda kõike siis juba ilmselt homme hommikupoolikul...

    VastaKustuta
  6. ahjaa, kui teaks keda näen jooksurajal, siis tervitaks :P
    kellega tegu on?

    VastaKustuta
  7. Saatsin info meilile (loodan, et see aadress siin lehel on ikka õige) :)

    VastaKustuta
  8. oleneb kellega tegu ja mis infoga?
    sellisel kellaajal pole meili saanud, kui kommentaar kirjutati.

    meiliaadress on:
    jooksust@gmail.com

    võib kirjutada ka:
    siin.mina@mail.ee

    Kindlasti võib nendele kirjutada, vastused tulevad kiiremini kui kommentaaridele, kuna ei taha liialt intriige põhjustada kommentaarides (mis tõimub suusk.blogspot.com , PP blogis), sisi võimalikud ka põhjalikumad-selgemad vastused, vahest :D:P

    VastaKustuta