19 juuli 2010

ei takista vallid ei takista... vihmaga 32km jooksu

Et siis, et siis.... eilne, pühapäevane päev möödus Pärnus. ilmal polnud ka viga - soe ja ilus nagu viimasel ajal ikka. Sai suht varakult hakatud ka Tallinna poole sõitma, et õhtune pikk jooks päris pimeda peale ei jääks. Nagu Tallinna sai jõutud, kohe jooksuriided selga ja... igaks juhuks võtsin pikad riided ka kaasa. Õieti tegin, nagu autosse istusin oli kuulda müristamist ning veel ennem Vabaõhu muuseumi juurde jõudmist tuli selline vihm, et teedki polnud näha. Kõige hullem padukas sai ära oodatud mingi 20-30min ja näha oli, et taevas enam ilusamaks ei lähe ja oodata polnud mõtet.
Saigi siis selles tugevas vihmas jooksma mindud. sadaski terev jooksu aja, mingi 23-28km olid sellised, kes tilkus õrnalt. ülejäänud jooksukilomeetrid möödusid ikka korralikus vihmas. Tossud muutusid muidugi päris raskeks ja märjaks, sama lugu pikkade jooksuriiete kohta. eks see tegi jooksmise ikka hulga raskemaks, siiani imestan, et midagi ära ei hõõrunud. Samas ilm oli jahedam ja vihm jahutas lisaks, nii et see tegi jälle kergemaks jooksu :D.
eesmärgiks oli alguses pandud keskmine tempo ca4:40-4:45min/km aga kui vihma nägin, siis mõtlesin kohe, et super oleks kui 4:50-5min/km keskmiseks kiiruseks saaks.. Aga noh, nagu alati, suutsin end paraneva jooksuvormiga üllatada. Samm oli kerge ja pingutanud ka eriti, mis oli näha ka pulsist - kogu jooksu keskmine pulss 142 ainult! peale 23km läks tsuti jalg raskemaks ja pulss tõusis 145peale ning kiirus veidi langes. Kokku siis 32,3km ja keskmine kiirus 4:35min/km. aastatagusest minekust küll veel pea pool minutit aeglasem aga eks ma tasapisi arenen, tuleb aega anda... Tallinna Maratonini on veel aega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar