12 juuli 2010

Pühajärvejooks 2010

Laupäeval siis..

Hommikul 6st äratus, väike söök sisse, väike söök kaasa, teele :P

Punkt kell 10:00, sekundi pealt Pühajärvel parklas, nagu oli planeeritud :p Päris täpne arvestus ikka :D aga ok.
ilm oli nii palav, et erilist sooja ei teinudki. Teine põhjus, miks sooja ei teinud eriti, oli see, et jalad olid ikka päris rasked ja luud veidi valulikud. polnd kohe sellist tunnet, et jooksuks jaksu on. Võttis ikka moti alla küll. Teine asi, mis võtis moti alla, oli järjekordne avastus, et stardin viimasest stardigrupist, jälle!?... kuigi eelmise aasta tulemuse põhjal arvasin, et vähemalt teine grupp oleks võinud ju olla... tegelikult mingi 1km ikka kokku jooksin ära ja veidi sai venitatud muidugi end lahti ka.
ühesõnaga ei läksin küll kohe oma grupis nööri ette aga ei hakanud ettepoole trügima ka kui alla lasti. võtsin suht rahulikult asja. Võtsin vähemalt sellise stardikoha, kust oli kindel, et esimesed 100m saab "vabas vees" joosta.

Nonii, stardipauk käis. ja jälle toimus vana nali - nii taga grupis olles, sain esimesed jooksusammud teha alles 22sek peale pauku (15sek kulus stardimatini). Nagu arvestatud, esimesed 100m kiirendust peaaegu täiskiirusega, mõnedest sai muidugi mööda ka selle spurdiga aga jah, siis rannas ja edasi tuli selle kitsukese tee peal pundis joosta. vahepeal õnnestus tee kõrval muru peal ka mingi 200m teha ja tol hetkel läksin kõigist nagu postist mööda. seda metsani. Ühesõnaga selline kiirendustega jooks võis kesta mingi poolteist-kaks kilomeetrit alguses ja arvata võib, et kui jalad olid ennem rasked, siis pärast olid nad muidugi veel hullemas olukorras :D Allamäge kannatas ilusti joosta - tuli ainult meeles hoida, et tuleb jalad-keha lõdvaks lasta, siis läheb kiirelt alla. vahest kahjuks ununes, lõpupoole.. :D Aga jah järsemad tõusud olid ikka rasked küll ja aeglaselt need tulid. Aga mõnus oli ja endast vist ei lasknud kedagi mööda (välja arvatud esimestel kilomeetritel aga nendest läksin uuesti mööda peale poolt maad) vaid möödusin tasapisi ise. esimeses joogipunktis ei joonud ja polnud ka vajadust, ning sain kohe pikalt 7-8st mehest mööda tänu sellele. järgi nad muidugi ei tulnudki. Pigem oli näha, et need, kes jõid eespool olijatest, tõmbasid ennast hoopis kinni veega ja läksin mööda. Teises punktis andsin alla - pikk tõus võttis ikka nii läbi ja tempo rauges, et kasutasin 10sek joogipunktis hetkeliseks taastumiseks joogi ja kõnniga. Need olid raja jooksul siis ainukesed kõndimise hetked. Viimased kilomeetrid olid rasked ja lihtsalt kannatasin kuidagi ära. Lõpusirgel lasin veel ühe poisi ka mööda aga rohkematel see ei õnnestunud. Lõpp, ilus lõpp... aga jah, tunda oli, et jalad ei olnud erksad jooksu ajal, kuna ennast ribadeks ei tõmmanud ja pärast sörkisin veel 5km peale (jooksjatele vastu ja tagasi). Ei mingit väsimust. ilm oli ilus, päikseline - nautisin pigem seda. Noja keskmine pulss oli ka suht madal - 159. lõpusirgel kõige suuremad numbrid 165.

Pühajärve rada on küll raske ja mägine aga see meeldib mulle eesti jooksuradadest sellegipoolest kõige enam. tee mis tahad, saaks ainult alguse poolt startida, esimeses või teises pundis... Kokku arvutades, võisin kaotada ehk ca 50sek-1min selle tagant startimise pärast, plus lisaks sellepärast, et esimeste kilomeetrite möödaminekute-spurtidega sai end väsitatud liialt. Ajalisest eesmärgist, mis endale seatud oli, jäin maha ca 1min. Aga ausalt öeldes, arvestades ilma ja stardikohta, siis olen sellegipoolest täitsa rahul. Ka finisikoht oli parem, kui oleks osanud loota. Kõigil vist oli raske :D kui võrreleda esimeste aegasid nende eelmise aasta tulemustega, siis seekord olid ajad ca 1min-1,5min esimestel aeglasemad. eks tagumistel veel enam. 29kraadi oli ilmselt paljudele liig.
Mida pärast jooksu analüüsides tähele panin, et sammusagedus oli liiga aeglane, sellega peab tööd tegema ja korralikult.

Pärast väike ujumine Pühajärves ja tagasisõit. autos oli ikka hea jahe, kohati hakkas lausa külm :D

Mõnus päev oli!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar