26 aprill 2010

hull päev ja hullemaks läheb

Eile oli siis tugev aeroobne, vastupidavus ja võiks öelda ka tyhjenduspäev.

hommikul ujumine, kus siis:
400m soojenduseks ning siis 3,950km järjest ujumist. kokku ca 2tundi veesolemist.

kähku asjad kokku ja facebookis Triatlon Eestis grupi poolt välja kuulutatud rattasõidule. see sobis lihtsalt mu plaanidega suht hästi kokku: reklaamiks oli siis et 3:30tundi sõitu ca 30km/h keskmise tempoga. täpselt see, mis mul kirjas oli plaanis. Otsustasingi siis grupiga kaasas olla. Mehi/naisi oli ikka päris palju seal koos ja grupp mõnusalt suur. Ise nagu grupika kogemus puudub ja sõitsin enamus ajast grupi taga, veidi liiga suure vahega s.t. põhimõtteliselt sõitsin eraldi ja nägin üksi vaeva samapalju kui grupis esimesel kohal olijad. noo tee mis tahad aga ei julgenud lähemale minna - kartsin ise kukkuda ja sama palju kartsin kellegi teise kukkumise põhjustada. Aga noh arusaadav ju ka see kartus kuna maanteratast veel ei tunneta ja niigi kardan sellega veel kohati sõita. aga tunnetus läheb paremaks ja vb järgmine kord läheb paremini. vahepeal julgesin isegi käe ratta küljest lahti lasta, et vett võtta. enamat seekord veel ei julgenud.
aga sõidust ka väheke, emotsioonid on muidugi laes:
panin auto kakumäe ranna parklasse ja sõitsin "Kapten Flindi" juurde, kus pidi kokku saamine ja algus olema ca 1,6km umbes. mingi 5min ootasime kambaga seal ja siis minek. esimese hooga siis tabasallu, kus ootasime veel rahvast juurde. ma isegi ei lugenud üle, palju meid seal oli. päris 20vist polnud aga 15kohe kindlasti. ja siis edasi tabasalust paldiski maantee poole, sealt laagrisse ja üle Pärnu maantee Saku poole, sealt edasi Kernusse ja väikse kaarega Ääsmäele, viadukti alt läbi ja keila suunas, sealse veekeskuse eest läbi ning siis Keila-Joale ja otse edasi. st. tagasi Tallinna poole.
Enne Keila-Juga jäin grupist maha paariks minutiks haiget selga turgutama ja jooma-banaani sööma. Ja sealt siis lõpuni, õnneks sealt alates vastutuul hakkas ka lõppema ja lõpuni oli pärituul, kus kiirus tõusis kohati üle 45km/h. ning nii ma seal kannatasingi oma haige selja ja kätega lõpuni välja.
kokku siis autost autoni kogunes 117km ja 3:55tundi. Need vastutuule lõigud üksi võtsid ikka keskmise alla. Kuskil 2tunni peal oli veel lootus keskmise kiiruse saada kuskil 33km/h peale aga need jubedad vastutuules lõigud võtsid isegi grupi keskmise kiirus 25km/h peale, minust eraldi rääkimata ja kuna see vastutuul oli just lõpupoole tugevam ja hullem, kui juba selg haige ja kerge väsimus sees, siis see mõjus keskmisele kiirusele laostavalt.
nii pikaks sõiduks polnud siiski valmis - eesmärk oli ju sõita 3:30täna ja 4tunni kanti järgmine nädal alles. eks see lõpp oli piin küll. selg hakkas tunda andma juba kuskil 2tunni peal või varemgi ja see segas ikka kõige enam tempot. alaselg ja ülevalt õlgade juurest käed ja kukal ka, sõidus andis kohe tunda ja ime et lõpetasin aga ega mul muud üle jäänud ka. kuhu mul minna oleks olnud :D:P
ratas tahab ikka meeletult harjutamist ja treenimist veel. see grupisõidu oskus polegi nii oluline, kuna triatlonis on see nagunii keelatud. selles mõttes kõik ok.

ja siis ratta seljast maha ja tegin veel 20min jooksu ka peale, kerget sörki.

igati ok päev ja mõnus energiakulu. ratas koju, pesema ja riided vahetatud, siis autoga sakku, kus sai jalutatud veel ca poolteist tundi väljas ja siis massaas seljale. ning koju jõudsin alles 11paiku öösel. nii et mõnus ja sportlik päev. 8st-23ni enamus ajast õues ja sportlikult.
järgmine pühapäev ootamas veel pikem päev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar