27 september 2009

rahvajooksu 15rasket kilomeetrit

eilsele kergele 4km sörgile siis täna hommikul 1,4km soojenduseks hommikul ja enne jooksu 2km ning läkski jooksuks. Nagu kartsin, kui eelmine päev tugevat trenni pole, siis eriti joosta ei jaksa. see enamasti nii olnud ja nii ka seekord. mingi 10-15sek/kilomeetri peale kaotasin sellele ajale, milleks võimeline tegelikult oleks olnud-psühholoogiline värk, mingil hetkel tundsin, et ei julge pingutada, et äkki ei jaksa lõpuni ja pärast seda enam kiiremalt ei läinudki. ca esimesed 5km ehk 6km või nii julgesin pingutada aga nagu mäed lõppesid, enam ei julgend.. fuck, üksi joostes julgen kiiremini joosta aga näe võistlusel kardan - hetkel just Foobiate saade telekas ja tundub, et mul selline kartus veel lisaks, teistele foobiatele (putukad, kõrgus, pimedus, vägivald, naised :D:P jne jne). ja eks nii saigi keskmise pulsi lõpuks 157kätte, max pulss 161 (SEB sygisjooksu poolmaratonil 161vist oli keskmine ja max 167). keskmine kiirus oli kyll ca 18sek/km kiirem kui 2nädalat tagasi, nii et see väike lohutus siiski. ja esimese 10%sees ka, nii et areng ikkagi toimunud on tasakesi. see annab jõudu edasi areneda ja trenni teha. kuna peale jooksu mingit väsimust kehas polnud, siis sai veel ca 5,2km peale joostud lõdvestuseks. kokku siis täna mingi ca24km ja nädala jooksul kokku 122km.
tegelt tekis küsimus ka 15km kohta, kas see oli ikka 15km - täpselt sama tossuga ja sama jooksuanduriga, mis sügisjookusl sain 21,1km, siis seekord näitas andur 15,5km - pakuks, et tegelikkuses jooksime läbi veica pikema maa kui 15km. (viimased 2km olid ka ajaliselt ca 30-40sek kokku pikemad, kui eelmised kilomeetrid)... nii et ca 200m igal juhul peale. aga tegelikku maad ei tea ikkagi, ikkagi julm ennustamine nagu alati. aga ega see olegi nii oluline. tegelikult on oluline hea fiiling ja mõnus enesetunne läbitud jooksu järel!

Tehtud!

2 kommentaari:

  1. Huvitav - mul tuli ka 15,5 km kokku. Aga ma oma tagasihoidlikkusest arvasin kohe, et ju ikka tehnika jupsib.
    Aga kaks näitu on juba midagi muud.

    VastaKustuta
  2. 2 on tõesti 2, ma ise ka nac kahtlesin asjas kuigi sygisjooksu järgi sai jälgitud ja uskusin et näit nyyd õige. väike kahtlus ikka sees aga nyyd vast suht kindel juba. ise ka ei uskund et nii aeglaselt oleks jooksnud kui 15km oleks olnud, 15,5km ikka reaalsem aeg ja kiirus.

    VastaKustuta