11 märts 2009

36. Otepää-Tartu jooksumaraton

Et siis nüüd ka infi:

http://www.sportinfo.ee/sportevent/task/rules/id/669/

Selle kevade esimene jooksumaraton (42,195km) Eestis toimub 28. märtsil, stardiga kell 12:00 Otepää Vallavalitsuse eest ja poolmaraton (21,1km) kell 13:30 Pangodi mäelt. Jooksjad finiseerivad alates kella 14:30 Tartus Tammestaadioni väravas.

Registreerida saab Tartus Tammestaadionil alates 10:00 ja Otepääl 11:30-st Rada on Otepää Tartu maantee, joogipunktid on iga 5 km tagant. Asjad tuuakse stardist ja rajalt finisisse. Jooksjate tuttavad on lubatud autode ja jalgratastega rajale jootma ja kaasa elama.

Tammestaadionilt transport (piiratud koguses) starti. Finisis jook, saun ja auhinnad. Eraldi arvestus üle 50 aastastele, meestele ja naistele. Tuul enamasti tagant ja rada langeva profiiliga. Sobib jooksjale elu esimeseks maratoniks.

Stardimaks 100.-kr. Eelregistreerimine tiitta@mail.ee

36.Otepää – Tartu jooksumaraton on vanim toimuv jooksumaraton Eestis. Maraton on toimunud ilma vaheaegadeta 35 korda. Maraton on toimunud enamasti kevadtalvel. Esimene maraton toimusid päris talvel, nimelt 23 veebruaril, 1974aastal. See oli tollaste korraldajate viis tähistada vabariigi aastapäeva. Algselt olid korraldaja jooksumees ja iseseisvuse eest seisja Küllo Tiido, kes tegi ise ka medalid, mille teisele küljel oli kujutatud Eesti Vabariigi vapp. Korraldati Tartu Ehitusmaterjalide tehase egiidi all. Esimesel maratonil heitlesid esikoha pärast kaks Nõukogude Liidu koondise liiget orienteerumises Arvo Kivikas (s.1950) (praegune Ilves Extra juht ja omanik, meie olümpiakoondiste riietaja ja sponsor) ja Jaan Miljan (praegune Eesti Maaülikooli professor,) Lõpuspurdiga võitis Jaan Miljan (s.1947).

Üritus on toimunud läbi aegade erineva arvu osavõtjatega, osalejate arv on jäänud 7 ja 132 vahele. 4 korda on võitnud Aare Kuum, 2 korda Georg Jermolajevs ja Tiit Tali. Aare kuuma käes on ka rajarekord 2:27:57 Kõik 35 korda on maratoni läbinud Elva mees Matti Silber, kes on stardis ka sel aastal. Osalejaid on olnud Lätist, Leedust, Ukrainast, Venemaalt ja Soomest.

Alguses jooksti maratoni Tartu Raekoja platsilt Otepääle. Stardi andis raekoja kella esimene löök kui kell sai 12. Kell 12 on stardi ajaks jäänud siiani. Esimesed 20 korda joosti Tartust Otepääle Viimased 14 korda on olnud start Otepää vallavalitsuse eest ja finis Tartus Tammestaadionil. Otepää raekoja kell seni veel akustiliselt täistunni märguannet ei anna. Küll aga on lubadus vallavalitsusest, et see saab lähiajal olema.

Viimased 15 korda on starditud ka poolmaratonis.

Start on poolel distansil Pangodi mäel.kell 13:30.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar