06 märts 2009

imelik seis

Eilne trenn pani veidi mõtlema - kiirus on paranenud aga mis seis vastupidavusega on?
1-2sek km le aeglasemalt 21,3km kui viimati ja lõpus kange, samas eesmärk oli 4-5sek kiiremini joosta s.o. kaotus 5-7sek km-le. keskmine pulss 154, mis on madalam kui eelmine kord. Sammusagedus langes lõpus liialt ja kuidagi ei suutnud tõsta - see on asi, millega peab lähematel nädalatel tugevat tööd tegema.

Panen kirja plussid ja miinused ja mõtlen nac...

Eile miinused:
1. üleeile oli 4x1km kiirelt s.o. tugev trenn ja mingi väsimus jalgades veel eelmisest päevast.
2. lõpp oli raske, just viimased 5-6km -
a.kas see on tingitud punktist 1?
b.vasak jalg oli valus alguses (pöid rohkem ja sääreluu õrnalt) ja parem väsis just-jooksin suure osa rajast ühe jala peal ilmselt ise aru saamata, kas sellepärast? lihtsalt lihas väsis ära ja samas siseringil jooksmine lisas veel just sellele jalale lisakoormust... hmm, võimalik...
3.Rahulolekupulss on viimase paari nädalaga ka korralikult välja puhates 10lööki kõrgem kui varem. (panen järgmiste nädalate jooksul rohkem rõhku nüüd just pikematele jooksudele)
4. sammusagedus langes
5. punktid 1 ja 2 koos
6. punktid 1 ja 2 ja 3 ja 4 koos?

Eile plussid:
1. Tegelikult oli alguse 15km ikka väga head ja kiired ja kerged-paremini isegi kui eesmärk oli, samas pulss oli hea madal.
2.Kui sama tempoga maraton läbida, siis tuleks ajaks just piisav aeg Otepää-Tartu võiduks või vähemalt 2kohaks kindlalt, kui samade tulemustega mehed oleksid kohal, kes eelmine aasta.


Kokkuvõtteks:
miinused on kõik seotud kas eelmise tugeva trenni või jalavaluga, mida annab kõike ehk vältida. plusse on vähem aga kiirus on parem - 2-3pikka jooksu veel enne maratoni ja vastupidavusega ei tohiks probleemi olla-meelde tuletatud!

Järeldused:
enne maratoni teen 2päeva kergemalt ja olen värskem ning jalg ka puhkab nac valust ja võistlusmomendis olen alati palju paremini jooksnud, nii et tegelikult on seis ikkagi hea! Kopenhaagenini on aega ja kiirus paraneb, peab üritama vastupidavust hoida ning parandada veel ning töö jooksustiiliga. Aeg 2:50-2:55 on veel täiesti silme ees selleks ajaks (min eesmärk alla3:00 igati reaalne). ja Tartus ei tohi end liialt kulutada ning peaks eesmärgiks võtma aja 3:05-3:10 vahele. ok, vaatab siis mis selles asjas edasi saab :D:P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar