17 märts 2009

jääb ära

Tundub, et Otepää-Tartu maraton jääb ikkagi ära....

Sai eile arstil käidud ja too ütles küll, et põsekoopa põletiku pole ja antibiotse ei kirjuta aga arvestades mu enesetunnet ja peavalusid, pole ma selles küll kindel. Pea ikka valutab täiega ja ensetunne ka suht "s*tt".

Peale 4päevalist jooksupausi sai eile kerget jooksu proovitud ja isegi kerge jooksuga tõmbas pulsi 140peale ning jalg oli ikka valus. Nii et ei aita jalale ka lühikesed puhkused. Krt kuidas ei tahaks vastu kevadet pikemat jooksupausi teha - selle üle veel otsustan aga pikemad jooksud peab vist küll ära jätma ja veidi veel enesetunnet jälgima. Tegelt peaks uuesti arstile ka kirja panema aga vaatan seda asja veel nädala-paari jooksul. Kõik oleneb enesetundest. Eile sai jalga küll erinevalt sätitud jooksu ajal ja mõnedes asendites valus polnud, samas seda asendit hoida ei osanud ega suutnud. tahab vist palju-palju õppimist. Äkki ikkagi õnnestub see jalavärk veel ise korda saada....

4 kommentaari:

  1. Miks su jalg haige on? Ülekoormus? Arsti juures oled käinud? See ei ole naljaasi...

    VastaKustuta
  2. Selles mõttes ytleb iga arst, et ylekoormustrauma - iga valu on ylekoormusest, ka siis kui paned jala hetkeks valesti maha ja väänad välja - tekkis hetkeks ylekoormus jalale.
    Mul asi ilmselt veidi keerulisem aga eks jah, ylekoormus. Ilmselt valest kehahoiakust, jala asetusest maha. olen yritanud erinevalt jalga maha asetada, et lõige asend ja vahest mõnda aega polegi valus aga ikka läheb "käest ära" ja valusaks. ise kahtlustan, et hakkasin jalga valesti maha panema siseareenil ringil ja see harjus "sisse". Nagu tänagi - koguaeg jälgisin jalga - alguses oli valu tunda sääremarja sisekyljel, vahepeal polnud valus ja lõpus säärmarja väliskyljel, siis pingutasin ilmselt jalaasendiga jälle nac yle...
    endal plaan lähemal ajal videkaameraga jooksu filmida ja siis selle järel järeldusi teha ja korreigeerida - ka kehasend, kalle tundus vale olema - yhe jala lihased väsivad rutem... aga kogusee värk vajab aega ja pikka harjutamist ilmselt.
    arstiga on nii, et 2kuud tagasi käisin perearstil, kes suunas edasi onju. ja siis oli arstiaeg alles 1,5kuu pärast. läksin valesti arvestades kuu varem kohale s.t. 2nädala pärast ja sealt saadeti selg ees minema. nüüd siis läksin uuesti aga kellaaeg oli valesti meeles ja jõudsin 2tundi hiljem kohale. yhesõnaga pean uut ringi alustama ja jälle saaksin arstile kuskil ca 2kuu pärast alles - kõigepealt perearstile number, see suunab edasi, seal ooteaeg yle pooleteise kuu jne... yhesõnaga mõtetu lausa arstile minna, samas kui ilmselt mingit vigastust kui sellist polegi vaid stiil vale - see saadaks ilmselt kuskile edasi kas taastusravikeskusse või nii, kes teab...
    segane ja raske värk, loodan veel ise hakkama saada, kui edaspidi jooksen vaid väljas ja jälgin asendit ja jooksustiili.... äkki saan hakkama....

    VastaKustuta
  3. Soovitan pöörduda otse nt www.sportmed.ee poole, kuhu saad ise omale aja kinni panna ja saab oluliselt kiiremini. Mina olen käinud Dr Annuse juures, kes oli igati asjalik.

    Mul endal on probleem sääre pealmiste lihastega, mingit ülekoormust mul ei ole, ma ei tee trennigi nii palju, aga ilmselt on ka jooksusammus asi. Need lihased on mul alati nõrgad olnud ja nüüd ka ikka aeg-ajalt annavad tunda, eriti pärast lumes ja sopas jooksmist. Kevadest sügiseni on suhteliselt muretu aeg.

    Kaameraga filmimine on küll hea idee.

    VastaKustuta
  4. seda sportmed.ee -d võib päris vaadata, dr Annusega pole kohtund. Korra käisin nagu eesti yhe tuntuma spordiarsti-ortopeedi juures eelmine suvi yhe teise asjaga - dr Mihkel Mardna juures ja jäi väga halb mulje - suht hoolimatu ja kiirustav ning ei kuula sind ning otsus oli ka mööda, nimetaksin halvaks arstiks. Teist korda enam ei taha minna, väga halb mulje jäi, seda enam veel kiirvisiidi raha eest... Sama räägitakse doktor Rahu kohta (ühe töökaaslase arst). Nendest hoian eemale. Sygisel achilleusega käisin Ly Aigro juures medicumis ja tema oli ok, kuulas ja seletas ilusti asju.
    Tead, selleks et mingi lihas saaks ülekoormustrauma, piisab paarist sammustki aga hetkel olen pigem alakoormusega suht olnud jooksu poolest. Kiire jooksuga enamasti asetan vist jala õigesti - täna näiteks polnud yldse valus... mul selline suht mystiline ja raske juhtum - tahab, on valus, tahab, ei ole.
    Aga filmimine on ma arvan parim, oskaja inimene muidugi ytleks ka kui kõrvalt vaataks aga hetkel pole selliseid tuttavaid.
    aga tänx soovituste eest :P:D

    VastaKustuta